https://www.de-Paula-Lopes.nl
'De Paula Lopes' name
Princess
Countess
Baron
Esquire
Lord of Ampel
Rich Aunt
Napoleon Buonaparte
Resident / Crown jewels
Mayors & Bailiffs
VOC
VOC AND FAMILY
Benjamin Franklin
Reformation
Inquisition
Corpo de Malta
Huguenots
Mennonites
Russian Orthodox Church
Parentum Infidelium
Gnosticism & Pantheism
Raadpensionaris Johan de Witt
Palace Honsholredijck
State Portrait
Famous Poet
Governor of the Residence
Governor of Pernambuco
Slaves
Brazilian culture
Emperador Brazil
Pieter Post
Casa Príncipe Maurício
Opening a grave
Banking matters
1929 Crash
Nationalities
Unknown (wartime)marriage
Wentworth
Preventing of a kidnapping
Task for the Probandus
CasaCasa Príncipe Maurício De Nassau Olinda

Casa do Conde Príncipe Maurício de Nassau Siegen - Sítio Histórico da Cidade de Olinda
5/8 & 5/9 Dwelling in Recife: Terrace house, of brick and whitewash, cover of adobe roofing tiles, built in ground proper.


Titel kopen en verkopen. Praça Conselheiro João Alfredo - Olinda Recife.

Een verdiepingen tellende huis van baksteen en kalk, bedekt met tegels van klei, gebouwd op eigen bodem, met een deur en drie ramen aan de voorkant, en de linker een terras met hek en ijzeren poort aan de voorkant, twee kamers, een keuken, vier sanitaire voorzieningen met een badkamer en een kleine tuin omheind.

Overdrager: het landgoed geïnventariseerd Carlos de Paula Lopes, Braziliaanse, getrouwd, ondernemer en inwoner van de stad Recife, bevestiging van de vergunning.


Dit huis zou aanvankelijk gebouwd zijn voor Johan Maurits graaf van Nassau-Siegen, bijgenaamd de Braziliaan, in Olinda, waar hij echter niet meer heeft gewoond vanwege zijn terugkeer in 1644 naar Holland.


O Governo de Nassau no Brasil holandês (1637-1644)

João Maurício de Nassau-Siegen governou o Brasil holandês por sete anos (1637- 1644)


Gezicht op Olinda met de Matriz de São Pedro & het [rode] huis wat gebouwd is voor Johan Maurits van Nassau Siegen Schilderij wat hangt in het huis van Aloysio Falcão de Paula Lopes, kleinzoon van Carlos de Paula Lopes en neef van Derrick Henry de Paula Lopes.


Localizada ao lado da Igreja de São Pedro, este sobrado de estilo neogótico, com suas portas e janelas exibindo venezianas e bandeiras entrelaçadas, é um a das referências históricas de Olinda. A este sobrado é dado de forma equivocada a informação de já foi à Casa de Maurício de Nassau durante a invasão holandesa.

Gelegen naast de kerk van St. Peter staat dit huis, met zijn neo-gotische deuren en ramen met luiken. In de meeste historische referenties van Olinda wordt verkeerde informatie gegeven dat Johan Maurits van Nassau Siegen hier gewoond zou hebben tijdens de Nederlandse invasie van Pernambuco. Zoals boven aangegeven is dit onjuist omdat hij in 1644 weer naar Pro Patria terugkeerde zonder het huis afgebouwd te hebben gezien en dus ook zonder daar gewoond te hebben.


NAAR BOVEN / TO TOP OF PAGE