https://www.de-Paula-Lopes.nl
GENEALOGY
INTERNET TOP 101
INTERNET TIPS
COMPUTER TIPS
RIDDLES
ANSWERS
INTERNET TIPSInternet tips

Favorieten indelen
Als je veel rond surft op het web, heb je wel eens kans dat je lijst met favorieten verschrikkelijk lang wordt. Je kunt deze heel makkelijk op alfabet indelen zodat het geheel wat overzichtelijker word. Dit doe je zo: Je klikt in het menu op favorieten, in de lijst die dan verschijnt klik je met je rechter muisknop, dan kies je voor sorteren op naam.


Email versturen tijdens het surfen
Als je aan het surfen bent en je wilt een email versturen hoef je daar niet persé je outlook voor te openen, je kunt ook in de adresbalk: mailto:email@adres.nl intikken (bijv:mailto:postmaster@de-paula-lopes.nl)
 

Sneller navigeren
De meeste site beginnen met www en eindigen op .com of .nl. waarom zou je dat iedere keer met de hand intikken? De Internet Explorer heeft hier een slim trucje voor. Als je bijv naar www.fofofo.nl wilt, dan tik je in de adresbalk alleen fofofo in in plaats van op enter te drukken, druk je nu op ctrl + enter. Lekker makkelijk!

Bescherm uw computer tegen "Hackers"
Doordat er de laatste tijd steeds meer mensen op internet komen, komen er ook steeds meer mensen met slechte bedoelingen op internet. Zo zijn er de laatste tijd veel mensen die bij anderen in de computer proberen in te breken. Zulke grapjassen nemen soms "alleen maar" een kijkje in uw persoonlijke bestanden, maar sommigen proberen ook schade aan te richten. Gelukkig valt het mee hoeveel van die zogenaamde hackers echt in uw computer kunnen komen, maar tegen de groep die er wél in kunnen komen is het erg verstandig om een firewall te installeren. Een firewall houdt hackers tegen door bepaalde delen van uw internetverbinding (die u zelf niet nodig heeft) af te sluiten. Een goede gratis firewall kunt u op Zonelabs.com vinden.

Verwijzingen in nieuw venster openen
Het gebeurt heel vaak dat mensen op een leuke of handige website zijn en daar een verwijzing naar een andere handige pagina zien. Veel mensen klikken dan toch maar niet op die verwijzing, omdat ze anders de website waar ze al op zitten weer kwijt zijn. Als u dit ook wel eens heeft kunt u dit simpel oplossen door als u op de verwijzing klikt de SHIFT toets ingedrukt te houden. De pagina waar naar verwezen wordt verschijnt dan in een nieuw venster.

Zoekmachines
Internet is een heel handig medium om informatie te verkijgen, maar het gebeurt heel vaak dat mensen op de verkeerde manier zoeken en dus uren bezig zijn met het vinden van vaak simpel te verkrijgen informatie. Dit levert onnodig frustratie op. U kunt dit verhelpen door een juiste zoekmachine te gebruiken. Handige zoekmachines zijn bijvoorbeeld: Altavista, Hotbot, Ilse en (mijn voorkeur) Google. Nog handiger is het om te zoeken met een programma die bij meerdere zoekmachines tegelijk zoekt. Een goed voorbeeld hiervan is Copernic. Verder is het ook altijd heel belangrijk dat u uw zoekopdracht zo kort mogelijk houdt, beperk het dus tot zo min mogelijk woorden.

Geschiedenis
Stel u bent gisteren op een pagina geweest met handige informatie, maar u bent het adres vergeten en u weet niet meer hoe u op de site kwam. Dit is een situatie die vaak voorkomt. Hiervoor heeft u een geschiedenis (of history). Als u dit opent kunt u bladeren langs alle pagina's die u de afgelopen tijd heeft bezocht, vanaf de laatste keer dat de geschiedenis is verwijderd. U vindt de geschiedenis (ofwel history) knop bovenaan uw scherm.

Handige sneltoets in Internet Explorer!
Een hele handige sneltoets in Internet Explorer is de [SHIFT] indrukken en vervolgens een link aanklikken met de muis. Nu zal de link in een nieuw venster geopend worden, i.p.v. in het huidige venster. Zo verlies je de website waarvandaan je klinkt niet uit het oog!

Mailen met emotie
Waneer je de ontvanger van een e-mail niet alleen een boodschap wilt sturen maar ook wilt overbrengen hoe je je voelt dan kun je je post larderen metteksttekens.
Op het internet heten deze tekens smileys. Dit zijn de meest gebruikte smileys:
:-) Met de basis smiley geef je aan dat een opmerkinggrappig is bedoeld.
;-) Een glimlach met een knipoog. ‘Neem mijn boodschapniet te serieus’.
:-( Een smiley met een frons. ‘Ik vond je opmerking nietleuk’ of ‘Ik ben een beetje depressief’.
:-I De ‘maakt me niet uit’-smiley.
:-> Ter begeleiding van een sarcastische opmerking.
:-O Oeps!NAAR BOVEN / TO TOP OF PAGE