https://www.de-Paula-Lopes.nl
KWARTIERSTAAAT / PEDIGREEDe behoefte om de gevonden voorouders te visualiseren is groot. Er zijn diverse manieren om dit te kunnen bewerstellingen. Aanvankelijk werd er gebruik gemaakt van een handgetekende stamboom (kwartierstaat). Deze deed prima dienst tijdens het doen van onderzoek in archieven, musea en bezoek aan familie.
O
m familieverbanden te kunnen aantonen is soms voor eenvoud gekozen en is het e.e.a. grafisch uitgewerkt met het tekenen van simpele lijnen. Voorbeelden hiervan zijn nog terug te vinden in de familiegeschiedenis.
Er is een groot scala aan grafische tekenprogramma's om stambomen te kunnen tekenen. Er werd veruit de grootste voorkeur gegeven aan het programma van de Nederlander Tom de Neef.
 
animierte-pfeile-bilder-30


GRAFISCHE WEERGAVE

Klik hier voor een volledige grafische weergave van een uitwerking van alle beschikbare genealogische data van de Probandus Marnix Alexander de Paula Lopes.
Klik hier voor een tableau.
Klik hier voor de tekst van de kwartierstaat. 

GRAFICAL PRESENTATION

For the display of the family tree, the grafical programme that has been developed by a Dutchman Tom de Neef has been chosen. The chart that gets generated is a great way to visualise a family tree.
Key elements, next to mathematics, are 'presentation', 'simplicity', 'didactics'.


GEOGRAFISCHE KWARTIERSTAAT VAN DE PROBANDUS